Krumkakene er blant landets mest populære julekaker. Kakene stekes i egne jern, og navnet «krumkaker» kommer av at man krummer kakene til et kremmerhus når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Å bake krumkaker kan for mange høres vanskelig ut, men det er mye enklere enn du tror! La oss hjelpe deg med å lykkes med denne klassiske julekaken.

Kommentarer

  • darron

    Kan jeg bruke cherry eller portvin isteden for konjakk?

    • bianka.mante

      Hei Randi! Ja, det kan du, men vær oppmerksom på at smaken ikke blir helt den samme som med konjakk. Lykke til med bakingen! 🙂

  • scotty

    Jeg og farmor har nettopp stekt disse nydelige krumkakene! Vi måtte tredoble oppskriften fordi farmor elsker krumkaker. Likevel snakker hun om at vi må lage en røre til før jul🤣 Hun var først veldig skeptisk til å ha konjakk i røren, men når hun smakte disse var det de beste krumkakene hun noensinne har smakt!
    Tusen takk for super oppskrift og riktig god jul til dere❤️🎅🏻🎅🏻

    • esmeralda

      Hei Malina! Så hyggelig å høre at du og farmor er fornøyd med disse krumkakene! Det setter vi stor pris på å høre, og ønsker dere er riktig god jul tilbake! Kos dere med kakene 🙂

  • valentin

    Hvorfor konjakk i røren?

    • reta

      Hei Tove! Konjakken er tilsatt for smakens skyld, og kan gjerne sløyfes hvis du ønsker det. Lykke til! 😊

  • quinten_schaden

    Så hyggelig at jeg får prøve den oppskrifter til lørdag

    • cecilia

      Lykke til med bakingen, Maria! 🙂

  • rollin

    Deilige og sprøe! Har allerede spist opp dobbelt porsjon, så nå må nok en dobbelt porsjon stekes 🥰

    • graciela

      Så hyggelig at krumkakene falt i smak hos deg, Bjørg! Lykke til med ny porsjon, og nyt førjulstiden og kakene! 🙂

  • araceli

    Disse ble helt nydelige i form og farge! Doblet røren og de smaker så godt!!!😊

    • keyshawn

      Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, Malin! Takk for tilbakemelding, og lykke til med førjulstiden! 🙂

  • norris

    Kan jeg bruke Cointreau i stedenfor Cognac?

    • therese.osinski

      Hei Lilly! Ja, det kan du. Det blir sikkert en svak sitrussmak fra likøren, og det høres nydelig ut. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • delia_bailey

    Kakene ble tørre og vanskelige å rulle.

    • alex.kemmer

      Hei Aud! Det var leit å høre at kakene ble vanskelige å rulle. Brukte du krumkakepinne med klype til å klemme rundt den ene siden av kaken og rullet kakene rett ut av jernet? Det er viktig å være rask, fordi krumkakene stivner veldig hurtig. Kanskje det blir mer vellykket hvis du lager skåler. Bruk en stekespade eller gaffel til å vippe kaken ut og over i en passende kopp eller skål. Om du har, kan du bruke en mindre skål til å dytte krumkaken ned i den større skålen så slipper du å brenne deg på fingrene. Lykke. til! 🙂

  • otis

    Kva kan mann bruke istedenfor Cognac?

    • laron

      Hei Sølvi! Du kan gjerne erstatte konjakken med vann, men vær oppmerksom på at du da mister litt av smaken. Lykke til! 🙂

      • caesar.gutmann

        Jeg har litt kardemomme i deigen ,god smak av det

        • prudence_bartoletti

          Takk for tipset, Thora Lise, det høres nydelig ut! 🙂

  • kiana.rolfson

    Hei
    Hvor mange krumkaker gir 1 posjon?

    Mvh
    Annette

    • ezequiel.lowe

      Hei Annette! Avhengig av hvor mye røre du har i krumkakejernet til hver kake gir en porsjon av denne oppskriften 16-20 kaker. Lykke til! 🙂

  • sheldon

    Bruker tynne hansker kjøpt på apotek

    • tony.kertzmann

      Hei Venche! Takk for et smart tips! Kjedelig å brenne seg på fingrene under bakingen. God romjulstid til deg! 🙂

  • paolo_kuhlman

    Skulle så gjerne lagt krumkaker uten sukker. Noen som har oppskrift?

    • tristin.gislason

      Hei Mai! Vi har oppskrift på krumkaker uten gluten og uten egg, men dessverre ikke en uten sukker. Foreslår at du søker på google – der er det mange fine alternative oppskrifter, blant annet denne fra Linda Stuhaug: https://www.lindastuhaug.no/2016/12/15/spro-krumkaker-sukker/
      Lykke til med bakingen 😊

      • marisol_simonis

        Hei Mai.🙂Jeg har bakt krumkaker uten sukker,brukte sukrin.De ble ganske vellykket.Jeg baker krumkaker glutenfrie til meg selv,da jeg har cøliaki.Til mine 2 voksne barn lager jeg vanlige.Alt er mulig,bare å prøve😊

  • cordelia

    Konjakk har ingenting med smaktilstand i krumkaker.
    Det bør være kardemomme eller vaniljesukker.

    • kody.ratke

      Noen mener at konjakken er med på å gjøre krumkakene ekstra sprø og gode, men det er ingenting i veien for å erstatte det med vann. God bakelyst 😊

    • elroy

      Krumkaker er omtrent det eneste norske bakverket som ikke skal ha kardemomme…

  • dejon_legros

    Syntes det er bedre å røre smør og sukker (og kardemomme isteden for konjakk)
    Veier eggene og har tilsvarende mengde av smør, sukker og mel. Har brukt oppskriften i 50 år og det blir sprø kaker.

    • hassan

      Det høres godt ut, Bjørg! Lykke til med bakingen 😊

      • niko

        Ordentligt meierismør er nok mye bedre end melange. Er det jul…er det jul. Jeg tar Anne katrines oppskrift

        • elena_lueilwitz

          Krumkakene kan lages med det du måtte foretrekke av smør eller Melange 😊

          • jasen.bayer

            Krumkakedeigen skiller seg med melange? Hvorfor?

          • antonia_dare

            Så leit at røren skiller seg. Når i prosessen skjedde det?
            Det kan være røren skiller seg når smeltet Melange tilsettes eggedosisen, men det skal i utgangspunktet ikke ha noe med Melange å gjøre. Og røren samler seg som regel så snart melet røres inn. Hvis det ikke er tilfellet, er det vanskelig å si hva som har gått galt.

    • jayson.ortiz

      Det samme har eg og kakene blir veldig sprø og gode.Bjørg

  • ressie_hansen

    Strull er bedre enn krumkaker.Strull lages av fløte eller rømme.

    • winfield

      Strull er også kjempegodt! Har du prøvd vår oppskrift? Sjekk den ut her: https://mills.dev06.dekodes.no/oppskrift/melange/strull/

    • marley

      Sarah Bernard er også bedre enn krumkaker. Både strull og Sarah Bernhard er andre kaker enn krumkaker og kan vel derfor ikke sammenlignes?

  • trycia_batz

    Hvetemel kan byttes ut med jyttemel, da blir de glutenfrie🎅

  • michelle

    Krumcakes

  • sherman

    Hvorfor blir krumkakene seige?

    • madisen.hyatt

      Hei Vigdis! Det kan være ulike grunner til det. Hvis du har rørt for mye i røren etter at du har tilsett melet kan det resultere i litt seigere krumkaker. De kan også bli seige eller myke om de ikke er stekt lenge nok eller på for svak varme, og hvis de oppbevares i for høy luftfuktighet. Håper dette var til hjelp 🙂

      • mckenna

        Når krumkaker blir myke – hva galt kan jeg ha gjort ?

        • emie_kuphal

          Hei Grethe! Det kan være at temperaturen ikke har vært høy nok på krumkakejernet. Det er også viktig at kakene avkjøles helt før de legges i kakeboksen. Lykke til med julebaksten 😊

        • nicola

          To årsaker til som gir seige/bløte krumkaker:

          Hvis du ikke klemmer jernet godt sammen, blir det for tykke krumkaker som ikke blir gjennomstekt ved den høye temperaturen.

          Pass på mengden røre du legger på. En ss holder gjerne, deretter presser du RASKT jernet sammen. Da får du tynne sprø delikate krumkaker.

          Legger du krumkaker for tett oppå hverandre mens de avkjøles, eller rett i en kakeboks mens de er lunkne eller varme, vil det danne seg kondens og du får myke kaker.

          Avkjøl kakene på rist og først når de er helt kalde kan du legge dem i en tett kakeboks.