Krumkakene er blant landets mest populære julekaker. Kakene stekes i egne jern, og navnet «krumkaker» kommer av at man krummer kakene til et kremmerhus når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Å bake krumkaker kan for mange høres vanskelig ut, men det er mye enklere enn du tror! La oss hjelpe deg med å lykkes med denne klassiske julekaken.

Kommentarer

  • mohammed_moen

    Kan jeg bruke Cointreau i stedenfor Cognac?

    • erwin.wilkinson

      Hei Lilly! Ja, det kan du. Det blir sikkert en svak sitrussmak fra likøren, og det høres nydelig ut. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • janessa.lowe

    Kakene ble tørre og vanskelige å rulle.

    • bud.kutch

      Hei Aud! Det var leit å høre at kakene ble vanskelige å rulle. Brukte du krumkakepinne med klype til å klemme rundt den ene siden av kaken og rullet kakene rett ut av jernet? Det er viktig å være rask, fordi krumkakene stivner veldig hurtig. Kanskje det blir mer vellykket hvis du lager skåler. Bruk en stekespade eller gaffel til å vippe kaken ut og over i en passende kopp eller skål. Om du har, kan du bruke en mindre skål til å dytte krumkaken ned i den større skålen så slipper du å brenne deg på fingrene. Lykke. til! 🙂

  • ashly

    Kva kan mann bruke istedenfor Cognac?

    • emmanuelle

      Hei Sølvi! Du kan gjerne erstatte konjakken med vann, men vær oppmerksom på at du da mister litt av smaken. Lykke til! 🙂

  • audreanne

    Hei
    Hvor mange krumkaker gir 1 posjon?

    Mvh
    Annette

    • marquis

      Hei Annette! Avhengig av hvor mye røre du har i krumkakejernet til hver kake gir en porsjon av denne oppskriften 16-20 kaker. Lykke til! 🙂

  • alayna

    Bruker tynne hansker kjøpt på apotek

    • rahul_koepp

      Hei Venche! Takk for et smart tips! Kjedelig å brenne seg på fingrene under bakingen. God romjulstid til deg! 🙂

  • noemie_weissnat

    Skulle så gjerne lagt krumkaker uten sukker. Noen som har oppskrift?

    • garrick.stiedemann

      Hei Mai! Vi har oppskrift på krumkaker uten gluten og uten egg, men dessverre ikke en uten sukker. Foreslår at du søker på google – der er det mange fine alternative oppskrifter, blant annet denne fra Linda Stuhaug: https://www.lindastuhaug.no/2016/12/15/spro-krumkaker-sukker/
      Lykke til med bakingen 😊

      • imelda_leuschke

        Hei Mai.🙂Jeg har bakt krumkaker uten sukker,brukte sukrin.De ble ganske vellykket.Jeg baker krumkaker glutenfrie til meg selv,da jeg har cøliaki.Til mine 2 voksne barn lager jeg vanlige.Alt er mulig,bare å prøve😊

  • cassidy

    Konjakk har ingenting med smaktilstand i krumkaker.
    Det bør være kardemomme eller vaniljesukker.

    • geovanny

      Noen mener at konjakken er med på å gjøre krumkakene ekstra sprø og gode, men det er ingenting i veien for å erstatte det med vann. God bakelyst 😊

  • dawson

    Syntes det er bedre å røre smør og sukker (og kardemomme isteden for konjakk)
    Veier eggene og har tilsvarende mengde av smør, sukker og mel. Har brukt oppskriften i 50 år og det blir sprø kaker.

    • maurice.ullrich

      Det høres godt ut, Bjørg! Lykke til med bakingen 😊

      • margarita

        Ordentligt meierismør er nok mye bedre end melange. Er det jul…er det jul. Jeg tar Anne katrines oppskrift

        • esta.gaylord

          Krumkakene kan lages med det du måtte foretrekke av smør eller Melange 😊

          • aniyah

            Krumkakedeigen skiller seg med melange? Hvorfor?

          • cleveland_halvorson

            Så leit at røren skiller seg. Når i prosessen skjedde det?
            Det kan være røren skiller seg når smeltet Melange tilsettes eggedosisen, men det skal i utgangspunktet ikke ha noe med Melange å gjøre. Og røren samler seg som regel så snart melet røres inn. Hvis det ikke er tilfellet, er det vanskelig å si hva som har gått galt.

    • kamren

      Det samme har eg og kakene blir veldig sprø og gode.Bjørg

  • lonzo

    Strull er bedre enn krumkaker.Strull lages av fløte eller rømme.

    • alejandra.kunze

      Strull er også kjempegodt! Har du prøvd vår oppskrift? Sjekk den ut her: https://mills.dev06.dekodes.no/oppskrift/melange/strull/

    • merritt

      Sarah Bernard er også bedre enn krumkaker. Både strull og Sarah Bernhard er andre kaker enn krumkaker og kan vel derfor ikke sammenlignes?

  • phoebe

    Hvetemel kan byttes ut med jyttemel, da blir de glutenfrie🎅

  • heaven.fadel

    Krumcakes

  • shanon

    Hvorfor blir krumkakene seige?

    • mathias_howell

      Hei Vigdis! Det kan være ulike grunner til det. Hvis du har rørt for mye i røren etter at du har tilsett melet kan det resultere i litt seigere krumkaker. De kan også bli seige eller myke om de ikke er stekt lenge nok eller på for svak varme, og hvis de oppbevares i for høy luftfuktighet. Håper dette var til hjelp 🙂

      • katlynn_hammes

        Når krumkaker blir myke – hva galt kan jeg ha gjort ?

        • elvera.ritchie

          Hei Grethe! Det kan være at temperaturen ikke har vært høy nok på krumkakejernet. Det er også viktig at kakene avkjøles helt før de legges i kakeboksen. Lykke til med julebaksten 😊

        • tom

          To årsaker til som gir seige/bløte krumkaker:

          Hvis du ikke klemmer jernet godt sammen, blir det for tykke krumkaker som ikke blir gjennomstekt ved den høye temperaturen.

          Pass på mengden røre du legger på. En ss holder gjerne, deretter presser du RASKT jernet sammen. Da får du tynne sprø delikate krumkaker.

          Legger du krumkaker for tett oppå hverandre mens de avkjøles, eller rett i en kakeboks mens de er lunkne eller varme, vil det danne seg kondens og du får myke kaker.

          Avkjøl kakene på rist og først når de er helt kalde kan du legge dem i en tett kakeboks.