Slik lager du søtpotettoast + 5 måter å spise den på
Hva med å prøve en ny vri på toasten? Søtpoteten er uten tvil en svært allsidig grønnsak, og den nyeste søtpotetsuksessen er å bruke den som toast. Her har vi samlet fem smakfulle varianter av søtpotettoasten som gir deg utmerkede måter å variere måltidene på.
Aller først: slik lager du søtpotettoast
Del søtpoteten i skiver på cirka 0,5 centimeter. Legg skiven i brødristeren på middels høy styrke. Rist den 2 ganger. Du kan også riste den i ovnen ved å legge den på en rist og steke under grillfunksjonen på 220 grader i cirka 10 minutter.
Søtpotettoast med egg og majones
Du trenger:
1 skive søtpotet
1 egg
Vita hjertego’ Lettmajones
Gressløk
Slik gjør du:
Kok egg i en liten kjele eller eggkoker. Avkjøl og del i skiver.
Legg skiver av egg på søtpotettoasten og topp med majones.
Søtpotettoast med rødbethummus
Du trenger:
1 skive søtpotet
2 ss rødbethummus
Spirer
Søtpotettoast med leverpostei og agurk
Du trenger:
1 skive søtpotet
20 gram Vita hjertego’ leverpostei
2 skiver agurk
Søtpotettoast med peanøttsmør og karamellisert banan
Du trenger:
1 skive søtpotet
1 ss Vita hjertego’ Flytende
1 ss honning
1/2 banan
1 ss Mills Peanut Butter
Slik lager du karamelisert banan:
Varm opp en liten stekepanne på middels høy varme med Vita hjertego’ Flytende og honning.
Del bananen i skiver.
Legg bananskivene i pannen og stek til bananen er gyllen og karamellisert på begge sider, cirka 1 minutt på hver side.
Smør peanøttsmør på søtpotetskivene og topp med karamellisert banan.
Søtpotettoast med egg og avokado
Du trenger:
1 skive søtpotet
1 egg
0.5 avokado
Vita hjertego’ Lettmajones