En smakfull og sunnere brownie som i tillegg er uten gluten og melk. I denne oppskriften får brownien deler av sødmen fra søtpotet, en ingrediens som også gjør brownien ekstra saftig. I tillegg til er det er brukt havremel i stedet for vanlig mel. Oppskriften gir ca. 16 biter.

Ingredienser

1 porsjon

350 gram søtpotet
5 stk egg
1 dl honning
1 ts vaniljeekstrakt
1.5 dl glutenfritt havremel
6 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladeglasur

0.25 dl kokosmelk
100 gram mørk sjokolade i biter

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer

Kommentarer

  • velda_dach

    Hei, kan man erstatte honning med noe annet?

    • keven_macejkovic

      Hei Cathrine! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg vil tro at sirup eller sukkerfri sirup kan erstatte honningen. Lykke til! 🙂

  • deborah.rosenbaum

    Hei, går det fint å bruke vanlig havre- mel hvis man ikke har glutenfritt havre mel hjemme?

    • deontae.eichmann

      Ja, du kan fint bruke vanlig havremel, eller havregryn som du selv maler til mel i en food proseccor eller blender. Lykke til 😊

  • donavon_hermann

    Kan kaken fryses?
    Lagde den i går, ble veldig fluffy og god. Hadde kanskje litt mye kakao i så den ble litt stek smak av det. Blir å prøve den flere ganger.

    • abraham

      Hei Guro, så gøy at kaken falt i smak! Bare å fryse den ned og nyte i flere omganger 🙂

  • zora_rempel

    Hva er kaloriinnholdet i denne oppskriften?

    • alessandra

      Hvis du lager 16 kakestykker blir det ca 150 kalorier per stykke, etter mine beregninger<3

  • merle

    Kan vi bruke vanlig olje istedenfor vita?

    • furman_rau

      Hei, det går helt fint. Her har vi laget en litt sunnere variant av brownies og har derfor brukt denne oljen for optimal sammensetning av raps-, solsikke og olivenolje i kaken 🙂