Sjokoladepudding av banan og mørk sjokolade
Denne sunne varianten av sjokoladepudding er en fin hverdagsdessert. Den enkle oppskriften finner du her.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle av glass eller metall sammen margarinen.
2. Smelt over vannbad, pass på at bollen ikke berører vannet eller at det kommer vanndamp ned i sjokoladen, da vil den bli kornete.
3. Mos banan, rør inn i sjokoladeblandingen og kjør den glatt med stavmikser. Det er også mulig å bruke avokado istedenfor bananer om du ønsker det.
4. Smak til med litt honning eller sukker om du vil ha den søtere, men både bananen og sjokoladen vil gi litt sødme. Jo modnere bananer du bruker – dess søtere blir sjokoladepuddingen.
5. Fordel massen i serveringsglass og sett i kjøleskap 1 time for å sette seg.
6. Før servering: Rasp sjokoladen og topp sjokoladepuddingen med raspet sjokolade, mager vaniljekesam og ferske bringebær.
Kommentarer