Sunn gulrotkake i kopp
Gulrotkake i porsjonstørrelse er perfekt når du bare vil ha litt å kose deg med, uten å lage en hel kake. Denne er laget med litt grovere mel og med mindre søtning enn vanlig gulrotkake. Toppet med vaniljekesam i stedet for kremostglasur.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen egg, honning, flytendene Vita hjertego’, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og sammalt hvetemel til du har en klumpfri røre.
2. Riv gulroten på et fint rivjern og bland inn i røren.
3. Visste du at: Gulrot har et høyt innhold av betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn.
4. Ha røren over i en kopp. Røren bør ikke dekke mer enn 2/3 av koppen for å unngå at den flyter over.
5. Stek kaken på maks styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Har du ikke mikrobølgeovn kan den stekes i vanlig ovn på 175 grader i 20 minutter.
6. La den avkjøle litt før du topper den med vaniljekesam, og nyt en liten kopp med sunn gulrotkake.
Den var sinnsykt god!!! Anbefales på det aller høyeste ❤️😁
Så hyggelig at oppskriften falt i smak – og takk for anbefalingen! Det setter vi pris på 😊
Det var dritgodt
Hei Lissa! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! 🙂
Hvor mange kalorier er det i denne kaken?
Hei Frida. Kaken inneholder 382 kcal som fordeler seg slik på de enkelte ingredienser:
1 stk egg: 80
2 ss flytende honning (22g): 70
1 ss Vita hjertego’ Flytende (10g): 72
0.5 ts kanel (2g): 5
0.25 ts kardemomme (0,75g): 2
1 ts vaniljesukker (5g): 18
0.5 ts bakepulver (3g): 5
3 ss sammalt hvetemel, finmalt (27g): 86
0.5 stk gulrot, revet: 23
1 ss vaniljekesam til topping (18g): 21
Lykke til med bakingen! 🙂
Hvor mange kalorier er det i denne kaken?