Stekt ris med asiatiske grønnsaker
Stekt ris er en rask, enkel og komplett vegetarmiddag – og i tillegg en genial måte å bruke opp rester av ris på. Her har vi fylt retten med smakfulle asiatiske grønnsaker, men du kan bruke akkurat det du måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet. Med denne oppskriften sikrer du deg også to av de anbefalte tre porsjonene med grønnsaker vi bør spise hver dag.
Ingredienser
Frisk koriander (kan sløyfes)
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Skjær soppen i skiver, del minimaisen i biter og strimle vårløken. Finhakk chilien hvis du bruker den.
3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 2 ss Vita hjertego’ Flytende. Ha i risen og stek til den er lett gyllen, cirka 2 minutter.
4. Flytt risen til siden i pannen og lag et hull i midten. Ha 1 ss Vita hjertego’ Flytende i hullet og tilsett sopp, minimais og vårløk. La det stå og surre i 1 minutt før du rører det inn i risen.
5. Lag et nytt hull i risen og tilsett 1 ss Vita hjertego1 Flytende i hullet. Knekk eggene opp i hullet og bland eggene inn i risen. Pass på å ikke oversteke eggene eller risen, for da kan retten bli tørr. Stek videre i cirka 1 minutt.
6. Tilsett bønnespirer, soyasaus og pepper og stek videre i 1 minutt til. Topp retten med litt finhakket chili og koriander dersom du ønsker det.
Kommentarer