Spinatsuppe
Det er fullt mulig å lage en nydelig, kremet spinatsuppe uten å bruke fløte eller andre fete melkeprodukter. I stedet kan du jevne suppen med blomkål! Det gir både fylde og en fin, rund smak til den fargerike suppen, og i tillegg reduseres mengden mettet fett. Hardkokte egg er mettende og godt i suppen, men spinatsuppen smaker også nydelig med smuldret fetaost eller varmrøkt laks som topping om du ønsker å variere.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk.
2. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte. Stek løk og hvitløk under omrøring til løken blir blank og myk.
3. Tilsett spinaten og stek til den har falt sammen.
4. Del blomkålen i små buketter og ha i gryten sammen med buljongen. Kok alt til blomkålbukettene er helt møre.
5. Kok eggene til de er hardkokte, i cirka 8 minutter. Skyll i kaldt vann og skrell.
6. Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.
7. Server med hardkokte egg.
Kommentarer