Speltpizza
Denne oppskriften på speltpizza er en grov pizzabunn laget av sammalt speltmel – rikt på fiber. Speltmelet gir en luftig og lett bunn med en nøtteaktig smak.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha gjær, salt og mel i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og elt sammen til en deig. Tilsett Vita hjertego’ Optimal og elt i et par minutter til.
2. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i cirka 1 time.
3. Varm opp ovnen til 250 grader.
4. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Om du ønsker to runde pizzaer deler du deigen i to emner og kjevler dem ut. Ønsker du en stor pizza kan du kjevle ut hele deigen slik at den passer i en langpanne.
5. Ha på ønsket fyll. Til speltpizza er det for eksempel godt med tomatsaus, mozzarella, spekeskinke og pinjekjerner, men her er det bare fantasien som setter grenser.
6. Stek pizzaen på midterste rille i ca. 25 minutter.
Kommentarer