Søtpotetlefser
Lefser, eller tortillas, laget med søtpoteter en fin måte å få i seg ekstra grønnsaker på. Søtpoteten inneholder beta-karoten som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Sødmen fra søtpoteten passer godt til den krydrede kjøttdeigen vil gjerne lager til taco. Oppskriften er laget med en blanding av fint og grovt mel, og gir seks lefser.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Del søtpoteten i to og legg den i en ildfast form. Det kan være lurt å ha litt olje eller flytende margarin i formen for å unngå at den setter seg fast. La den bakes i 45 minutter.
3. La søtpoteten avkjøle seg litt før du fjerner skallet og det bruneste etter bakingen.
4. Kjør søtpoteten fin i foodprosessor eller blender mens du tilsetter oljen. Fortsett helt til det ikke er store biter igjen.
5. Bland alt det tørre: mel, salt og bakepulver. Ved å gjøre dette først sørger du for at salt og bakepulver blir jevnt fordelt.
6. Bland søtpotetpureen sammen med melet og kna det sammen til en deig.
7. Del deigen i seks emner. Strø litt mel på benken og kjevle hver emne ut til en lefse. Den skal være ca. 3 til 5 millimeter tykk.
8. Stek i en tørr stekepanne på middels varme.
Kommentarer