Søtpotet- og gulrotsuppe
Hva er vel bedre å varme seg på enn en fløyelsmyk søtpotet- og gulrotsuppe når det er kaldt ute? Chili og ingefær gjør suppen ekstra smakfull og god, og med gresskarkjerner får du en sprø topping som gir perfekt kontrast til den myke suppen. Den nydelige fargen kommer fra antioksidanten betakaroten som både søtpotet og gulrot er rik på.
Ingredienser
Suppe
Ristede gresskarkjerner
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Søtpotet- og gulrotsuppe
1. Finhakk løken.
2. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en gryte på middels sterk varme. Stek løken under omrøring til den er myk og blank.
3. Skrell gulrot og søtpotet, og skjær i omtrent like store terninger. Ha i gryten sammen med hvitløk, finhakket chili, revet ingefær og paprikapulver.
4. Hell over buljong, salt og pepper. Kok opp og la alt koke i cirka 20 minutter, til grønnsakene er helt møre.
5. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Rør inn lett crème fraîche og smak til med pepper og mer salt om nødvendig.
Kommentarer