Sjokoladekuler med havregryn
Disse sjokoladekulene med havregryn er søte og små fristelser som er lette å lage, og som inneholder mer havre og mindre sukker enn de tradisjonelle sjokoladekulene. De egner seg både som en liten gave til gode venner, eller som snacks når du har lyst på noe søtt og godt. Oppskriften gir cirka 15 sjokoladekuler.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha havregryn, Vita Hjertego’ Margarin, vaniljesukker, kakaopulver og honning i en bakebolle, og rør det hele godt sammen.
2. Ha kokosmasse på en tallerken.
3. Ta cirka 1 ts av havreblandingen og form til små kuler med hendene. Rull havrekulene i kokos og legg dem over på en tallerken.
4. La sjokoladekulene avkjøles i kjøleskapet i 5-10 minutter før servering.
Tips!
Tilsett 1 ss sterk kaffe for å få mokksmak på kulene, eller et par dråper romessens for å lage punsjboller.
Er det ikke mye sukker i kokosmasse ?
Hei Aud! Kokosmasse består av ren, tørket kokos, som ikke er tilsatt sukker utover det sukkerinnholdet som naturlig finnes i kokosnøtten. Dette varierer litt, men generelt vil det være cirka 6 gram naturlig sukker i 100 gram kokosmasse. Lykke til! 🙂
Hvor lenge er de holdbare?
Hei Amalie! Disse er holdbare 1-2 uker i kjøleskap. De kan også fryses. Lykke til med bakingen! 🙂