Saftig proteinbrød
Dette er et saftig brød som er enkelt å røre sammen og krever hverken heving eller elting. Brødet er laget med grovt mel, havremel og mager kesam, og er derfor ekstra rikt på proteiner og fiber. Proteinbrødet holder seg saftig lenge og egner seg derfor ekstra godt til matpakken. En porsjon gir ett proteinbrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Ha vann, egg, mager kesam og Vita Hjertego’ Optimal Olje i en bolle og pisk det lett sammen.
3. Tilsett sammalt hvetemel, havremel, bakepulver, natron og salt, og rør alt godt sammen. Deigen skal være litt løs i konsistensen.
4. Kle en brødform på cirka 1,8 liter med bakepapir og ha deigen over i brødformen. La deigen hvile i cirka 10 minutter før du steker den.
5. Stek proteinbrødet på midterste rille i 55 minutter.
6. La brødet hvile på en rist i 10 minutter før du nyter det med Vita hjertego’ margarin og ditt favorittpålegg.
Totalt miss, hevet seg ikke og var compakt og virket ikke ordentlig stekt. Fulgte oppskriften,
Hva gikk galt?
Hei Anne, og takk for tilbakemelding! Vanskelig å si hva som kan ha gått galt når du har fulgt oppskriften. Men det kan hende at ovnen din krever litt lenger steketid enn det som står her, noe som kan variere litt fra ovn til ovn. Det kan også hende at ts med natron og/eller bakepulver var litt små, eller at deigen fikk litt kort elte- eller hviletid før du satte brødet i ovnen. Prøv deg gjerne litt frem med små justeringer, og sjekk om brødet er ferdig med en pinne før du tar det ut. Håper det blir bedre neste gang, om du skulle driste deg til et nytt forsøk 🙂
Kjempe godt brød! Kan dere legge ut næringsinnholdet? 😊
Hei Sandra, du finner alle verdiene for ingrediensene i matvaretabellen.no 🙂
Fikk du svar på karbo?
Hei Karin, regnet ut kh per brød og fikk da 222 g. Om du deler brødet opp i 20 skiver, får du rundt 11 g per brødskive. Ha en fin dag videre 🙂
Går det an å bruke glutenfritt mel istedenfor hvetemel? Og evt hvilket?
Hei Karen Therese! Her kan man bruke glutenfritt mel, f.eks fra Toro eller Møllerens 🙂
Hvor mye karb PR 100 g tror du dett brødet har ?
Hei Kjersti, regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet i stedet, og kom da frem til 222 g. Hvis du da deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp 🙂