Dette er et saftig brød som er enkelt å røre sammen og krever hverken heving eller elting. Brødet er laget med grovt mel, havremel og mager kesam, og er derfor ekstra rikt på proteiner og fiber. Proteinbrødet holder seg saftig lenge og egner seg derfor ekstra godt til matpakken. En porsjon gir ett proteinbrød.

Kommentarer

  • moshe.auer

    Hvordan oppbevare dette brødet for best mulig holdbarhet?

    • ebba.batz

      Hei Mariann! For kortidsoppbevaring er brødboks, et rent kjøkkenhåndkle, eller en papirpose på kjøkkenbenken gode alternativer. For langtidsoppbevaring er frysing best. Lykke til! 🙂

  • dejon

    Hei. Går det ann å bruke noe annet enn kesam? Jeg tåler ikke melkeproteiner . Hva kan jeg bruke istedet for det ? Noen tips 😉 Takk

    • marlon

      Hei Monica! Det har vi ikke prøvd selv, men kanskje kokosmelk/kokoskrem kan være en god erstatter for kesam? Prøv deg litt fram, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 😊

  • jessyca.stracke

    Dette er nå blitt mitt faste brød. Bakt det hver uke i et par måneder og nå ønsker barnebarna å få det» på døra». Noe jeg mer enn gjerne gjør ❤️
    Noen som har erfaring med steketid om jeg tar 1,5 porsjon i samme form?

    • tomasa

      Hei Edel! Så hyggelig at brødet faller i smak hos deg og familien! Vi har ikke prøvd å bake dette med 1,5 porsjon selv, men det skulle ikke være noe i veien for å prøve det, og øke steketid med circa 10 minutter. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du prøver. Lykke til! 😊

  • vern

    fantastisk! hva er næringsinnholdet per 100 g?

    • ethel

      Hei Erling! Vår ernæringsekspert har næringsberegnet proteinbrødet. Et helt brød veier 910 g, og inneholder 209 kcal/100 g. Hele brødet tilfører:

      64,4 g fett, hvorav 11,5 g mettet fett, 27,8 g enumettet fett og 20 g flerumettet fett
      229 g karbohydrater
      36 g fiber
      87,5 g protein

      Lykke til med bakingen 🙂

  • tierra

    Super bra
    oppskrift🙂Har byttet ut hvetemel med spelt mel🙂Grovt og fin spelt🙂Klem🙂

    • reyes

      Så hyggelig å høre at oppskriften og brødet falt i smak, Mona! Og takk for tipset om spelt, det høres veldig godt ut. God bakelyst til deg 😊

  • elsie.kessler

    Kommer ALDRI til å bake vanlige brød igjen, alle i familien bare digga dette brødet. Vi har litt sesamfrø å div i tillegg, men veldig nydelig god grunnoppskrift. Takker for at dere delte denne🤗🤗👏👏

    • ashtyn

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Karine, tusen takk! Så hyggelig at oppskriften faller i smak hos hele familien din. Sesamfrø høres nydelig ut! Lykke til med videre baking 🙂

  • shanon_williamson

    Ettersom jeg går på lavkarbo, er det viltig for meg å vite innholdet av karbohyfrater feks pr 100 g. Kan du svare på det, hadde det vært supert 🙂

    • ressie

      Hei Jeanette! Min kollega har regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet, og kom da frem til 222 g. Hvis du deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp. Lykke til med bakingen! 🙂

  • kaleb

    hei, hvor mange kalorier er det i en skive av dette brødet?

    • julien

      Hei Liv Elin! Brødet inneholder 172 kalorier pr. 100 gram. En vanlig skive av ekstra grovt brød vil gjerne veie rundt 50 gram. 172 kalorier * 0,50 gram = 86 kalorier. Hvor tykke skiver en skjærer varierer fra person til person, så om det er viktig for deg å få tallet helt presist kan du eventuelt veie det som er en vanlig skive for deg, og bruke tallet til å regne deg frem til kaloriinnholdet. Lykke til! 🙂

  • santa

    Tusen takk for oppskriften. Dette var et nydelig brød og veldig enkelt å lage. 🥰

    • karina.durgan

      Hei Solveig! Så hyggelig å høre at oppskriften og brødet falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten! 🙂

  • kassandra

    Denne var saftig og god. Yummiiiii. Kjempegodt. Skal bruke denne oppskriften ja! Lager flere brød av dette. Tusen taakk for oppskrift!

  • baby.romaguera

    Denne må prøves i dag. Har diabetes. Så vet brødet ikke går så mye på blodsukkeret. Vet fordi jeg alltid har kjøpt ferdig. Men tenker jeg skal begynne å bake selv nå.

    • mozell

      Så hyggelig at du vil prøve vår oppskrift, Ine! Lykke til med bakingen! 😊

  • gloria

    Totalt miss, hevet seg ikke og var compakt og virket ikke ordentlig stekt. Fulgte oppskriften,
    Hva gikk galt?

    • tyreek

      Hei Anne, og takk for tilbakemelding! Vanskelig å si hva som kan ha gått galt når du har fulgt oppskriften. Men det kan hende at ovnen din krever litt lenger steketid enn det som står her, noe som kan variere litt fra ovn til ovn. Det kan også hende at ts med natron og/eller bakepulver var litt små, eller at deigen fikk litt kort elte- eller hviletid før du satte brødet i ovnen. Prøv deg gjerne litt frem med små justeringer, og sjekk om brødet er ferdig med en pinne før du tar det ut. Håper det blir bedre neste gang, om du skulle driste deg til et nytt forsøk 🙂

  • gloria

    Kjempe godt brød! Kan dere legge ut næringsinnholdet? 😊

    • cecil_schowalter

      Hei Sandra, du finner alle verdiene for ingrediensene i matvaretabellen.no 🙂

  • elody

    Fikk du svar på karbo?

    • sam_okuneva

      Hei Karin, regnet ut kh per brød og fikk da 222 g. Om du deler brødet opp i 20 skiver, får du rundt 11 g per brødskive. Ha en fin dag videre 🙂

  • roxanne

    Går det an å bruke glutenfritt mel istedenfor hvetemel? Og evt hvilket?

    • albin.nikolaus

      Hei Karen Therese! Her kan man bruke glutenfritt mel, f.eks fra Toro eller Møllerens 🙂

  • stanley_beahan

    Hvor mye karb PR 100 g tror du dett brødet har ?

    • elijah

      Hei Kjersti, regnet ut karbohydrater for brødet i sin helhet i stedet, og kom da frem til 222 g. Hvis du da deler brødet opp i 20 brødskiver, så har du rundt 11 kh per skive. Håper det var til hjelp 🙂