Rødbethummus med lompechips
I denne oppskriften har vi gjort en ny vri på den populære og velsmakende hummusen, ved å tilsette rødbeter. Ikke bare får du en mer smakfull hummus, du får også en fargefest på tallerkenen! Chipsen er laget av stekte speltlomper. Server dette neste gang du får besøk av gode venner eller når du får lyst på noe godt.
Ingredienser
Lompechips
Rødbethummus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Lompechips
1. Varm opp ovnen til 210 grader.
2. Del opp speltlompene i 8 stykker ved å bruke en kniv eller et pizzahjul.
3. Legg lompebitene på et bakepapir. Pensle lompene med et tynt lag Vita hjertego’ Optimal olje og strø over litt salt.
4. Stek lompene på midterste rille i ovnen i 8 minutter. La de avkjøles helt før servering.
Rødbethummus
1. Ha rødbeter, hvitløk, kikerter, tahini og sitronsaft i en blender eller mos med en stavmikser.
2. La blenderen eller stavmikseren gå mens du heller på oljen i en tynn stråle.
3. Smak til med salt og pepper. Pynt med litt finhakket dill og sesamfrø.
Tips!
Om du ikke får tak i ferdigkokte rødbeter kan du bruke ferske. Kok dem med skall i rikelig vann til de er møre, dette vil ta cirka 40-50 minutter. De er ferdige når du kan stikke en kniv inn uten for mye motstand. Avkjøl og skrell rødbetene før du bruker dem i oppskriften.
Stine kan ikkje ta lompechips seriøst
Ho Stinemor?
Kanskje ikke Stine har smakt lompechips ennå og derfor ikke vet hvor godt det er? For det er det – og veldig enkelt å lage også 😊