Linsesuppe med chili
Røde linser er næringsrike, rike på langsomme karbohydrater og gir deg jern, proteiner og selen. Her har vi tatt denne fantastiske råvaren og laget en linsesuppe med massevis av god smak, blant annet fra chili. Enkelt, raskt og næringsrikt.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk, hvitløksfedd og chili.
2. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Vita hjertego’ Optimal olje. Stek løk, hvitløk og chili til løken er myk, men ikke brunet.
3. Tilsett grønnsaksbuljong, passata, paprikapulver og cayennepepper. Kok opp og la suppen småkoke i 10 minutter.
Tips!
Om du ikke får tak i passata kan den erstattes med å stavmikse 400 gram hakkede tomater og 2 ss tomatpuré.
5. Ha linsene i til slutt og la det småkoke i 3 minutter til.
6. Server gjerne linsesuppen med litt creme fraiche og fersk timian på toppen.
Kjempegod suppe! Har blitt en slager til både hverdags og fest hos oss
Tak for hyggelig tilbakemelding, Johan! Det er alltid gøy å høre at oppskriftene våre faller i smak og blir nye favoritter 😊
Etter å ha forsøkt denne, lurer jeg på om det er ferdig kokte linser man skulle bruke. Jeg måtte iallefall koke suppen mye lenger enn de 3 minuttene det står.
Hei Malin! Det er nok hermetiske linser det er snakk om her, ja. Dersom du kun har tørre linser bør disse skylles først og kokes møre. Det varierer litt hvor lenge, men 30-60 minutter pleier være nok.
Beklager at det ikke kommer tydelig nok frem i oppskriften hva slags linser det er snakk om. Det skal vi endre på 😊