Lettere fiskesuppe
Hjemmelaget fiskesuppe er en middagsfavoritt som både små og store elsker. Denne lettere varianten er laget med lettmelk og lett matfløte, uten at det går på bekostning av smak eller fylde. Bruk gjerne en kombinasjon av laks og torsk i suppen, så får du også i deg mer omega-3 og det sunne, umettede fettet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og sellerirot og skjær i like store biter, cirka 1,5-2 cm.
2. Ha Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte på middels sterk varme. Stek løk og hvitløk forsiktig i cirka 2-3 minutter til løken er blank og myk.
3. Tilsett gulrot og sellerirot og hell over fiskekraft eller -buljong. Kok opp og la alt småkoke i 5 minutter.
4. Visp melk og hvetemel sammen til en klumpfri jevning. Hell jevningen over i gryten og kok opp. La suppen småkoke på lav varme i 10 minutter slik at melsmaken forsvinner. Smak til med salt og pepper.
5. Skjær fisken i 2-3 cm store terninger. Ha bitene i suppen og la de trekke i 5 minutter.
6. Rør fløten forsiktig inn og tilsett ertene. Varm opp suppen nesten til kokepunktet uten at den koker på nytt.
7. Smak til med sitronsaft og server fiskesuppen toppet med reker og finhakket gressløk.
Kommentarer