Kyllingkjøttboller med chili
Saftige kyllingkjøttboller passer til alt fra supper og gryteretter, til tapasbordet og en klassisk pasta med tomatsaus. Ved å velge kjøttdeig av kylling fremfor kjøttdeig av storfe får du også i deg både mindre fett og mindre mettet fett. I denne oppskriften har kjøttbollene et deilig kick fra chili. Du kan selv styre hvor sterke kyllingkjøttbollene blir ved å bruke mer eller mindre av skilleveggene i chilien, det er nemlig her mesteparten av styrken i chilien sitter. 1 porsjon gir cirka 26-28 kyllingkjøttboller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Rens chilien for frø. En enkel måte å gjøre det på er å først rulle chilien mellom bordplaten og hånden, og så skjære et snitt på langs og riste ut frøene.
2. Kjør chili, løk og hvitløk i en food processor til alt er helt finhakket.
3. Ha kyllingkjøttdeig i en bolle sammen med de finhakkede grønnsakene, potetmel, salt og pepper. Bland godt.
4. Bruk hendene og form kjøttboller av cirka 20 gram farse. Det gir middels store kjøttboller.
5. Kok opp kyllingkraft eller -buljong og la det stå på rett under kokepunktet.
6. Varm opp en stekepanne på sterk varme med Vita hjertego Flytende.
7. Brun kyllingkjøttbollene til de får fin stekefarge på alle sider.
8. Legg bollene deretter over i kraften og la de trekke til de er gjennomkokte, det tar cirka 8 til 10 minutter.
9. Hell av kraften og server kyllingkjøttbollene på ønsket måte.
Kjempegode boller – skikkelig «stenk» med så mye chili og løk, men absolutt en ny favoritt her i huset 🙂
Så gøy å høre at oppskriften falt i smak, Sonja 🤩