Kremet og smakfull gresskarsuppe
Denne smakfulle gresskarsuppen passer perfekt når gresskarene er i sesong og butikken bugner av ulike sorter av gresskar. Prøv gjerne nye typer av gresskar i suppen, eller bruk kjente sorter som butternut squash, hokkaido eller halloweengresskar. Hver sort gir en særegen smak som alle går til resten av ingrediensene i suppen.
Ingredienser
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Rens gresskaret og del opp i terninger på cirka 5 x 5 cm.
2. Varm opp en kjele på middels høy varme med Vita hjertego’ Optimal olje. Ha i løk, hvitløk, chili og ingefær, og fres til løken er myk, men ikke brunet.
3. Ha gresskarbitene over i kjelen og hell over kyllingbuljongen. Kok opp og la det småkoke til gresskaret er mørt, cirka 30 minutter.
4. Bruk en stavmikser eller blender for å mose grønnsakene til suppe.
5. Tilsett lettfløte og smak til med salt og pepper.
6. Server gresskarsuppe med ristede gresskarkjerner og ferske brødskiver med Vita hjertego’ Margarin.
Har dere kaloriinnholdet på denne? Får besøk av en diabetiker.
Hei Karina, har ikke kaloriinnholdet på denne, men bruk gjerne matvaretabellen.no for å regne det ut 🙂
Tror verken smør eller helmelk eller slike kalorier gjør oss tykke. Paradoksalt..
Jeg er både slank og liten og nett i kroppen.
Og fettet fra de nevnte produkter er med å smøre ledd og muskler. Men…jeg TRENER 2 ggr i uka..fitness og tennis..og går mellom 10 og 15 km hver dag. Mannen min og jeg har aldri hatt bil..så det skal ikke mye til for å holde kroppen i good shape.
Også skogluft..tur m venninner og også helse.
Ha et godt liv med litt fett…
Veldig god suppe! Kommer til å lage denne flere ganger😃.
Hei Anita, så hyggelig å høre at suppen falt i smak! God ettermiddag og høstkveld til deg 🙂 🍁 🙌🏻