Kjøleskapsgrøt med banan og yoghurt
Vil du har frokosten klar når du står opp, er dette den enkleste måten å lage havregrøt på. Du trenger kun 5 minutter til forberedelser kvelden i forveien. For flere varianter kan du bytte ut mandlene med peanøttsmør og bruke syltetøy av bær i stedet for eplemos. Du kan med fordel spise havregrøt hver dag. Havre er en kilde til betaglukan, en type kostfiber som har vist seg å bidra til å opprettholde normale kolesterolverdier.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Finn fram en skål eller glass og mos halvparten av bananen sammen med havregrynene.
2. Tilsett melk, yoghurt og kanel, og bland godt. Dekk til og sett grøten i kjøleskapet natten over eller i minimum 4 timer.
3. Skjær resten av bananen i skiver og grovhakk mandlene ved servering. Topp grøten med eplemos, bananskiver og mandler.
Kommentarer