Høstgryte med rotgrønnsaker og bygg
Om høsten bugner det av norske rotgrønnsaker. De nydelige råvarene er det perfekte utgangspunktet for å lage en fyldig høstgryte – helt uten kjøtt. Med mettende byggryn og en mild og fin tomatsaus kan dette raskt bli en favorittrett. Server gjerne med godt flatbrød og Vita hjertego’ Margarin.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Start med å gjøre klar alle grønnsakene: Rens og skjær sjampinjongene i skiver. Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, sellerirot og pastinakk og skjær i like store terninger, på cirka 2×2 cm.
2. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor, tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun sjampinjongskivene på begge sider og løft dem ut av gryta.
3. Ha finhakket løk i gryta og stek til den er blank og myk, i 2 til 3 minutter
4. Tilsett hvitløk, byggryn og rotgrønnsaker. Hell over grønnsakbuljong til det dekker grønnsakene, pluss litt til.
5. Bland sammen tomatpuré, sennep, worcestershiresaus og hvitvinseddik i en liten skål og rør dette inn i gryteretten.
6. Kok opp gryten. Senk temperaturen og la gryten småkoke til byggrynene og grønnsakene er møre. Det tar cirka 20 minutter. Tilsett mer kraft eller buljong dersom du synes gryteretten blir for tykk.
7. Ha soppen i gryta.
8. Smak til gryteretten med salt og pepper.
Kommentarer