Enkel hjemmelaget ertepuré
Sunn, fargerik og fristende – fersk ertepuré laget av frosne erter gir farge til tallerkenen og smaker fantastisk. Ertepure passer godt både til fisk – som ovnsbakt torsk eller laks – og ulike kjøttretter. Det går raskt å lage, og er ofte populært hos både store og små.
Ingredienser
Litt vann
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kutt løken i små terninger og fres den gylden i 6 ss Vita hjertego’ Flytende.
2. Hell de frosne ertene rett i blandingen med løk og margarin. Ertene trenger ikke kokes i vann først. På denne måten beholder du mer av smaken i ertene.
3. Tilsett melken.
4. Sett på lokk og la det putre til det er gjennomvarmt. Fordi de frosne ertene er kokt fra før går det ganske fort, ca. 3-5 min.
5. Kjør ertene til en glatt masse med stavmikser. Blir det tørt kan du tilsette i litt mer vann.
6. Smak til med salt og pepper.
Oppskriften inneholder for mye omega 6- fettsyrer og for lite omega 3- fettsyrer.
Over tid kan det føre til inflammasjoner.
Takk for informasjon, Ketil! Ertepuré er tilbehør som stort sett blir servert sammen med noe annet, kanskje spesielt fisk. På den måten vil man få balanse i næringsstoffene og unngå inflammasjon.
Vennlig hilsen Anne Cathrine 😊
Enkel oppskrift. Og, nydelig resultat!
Så hyggelig å høre, Kjersti 🙂