Hjemmelagde fiskekaker med thai-inspirerte smaker
Lime, chili, ingefær og koriander gir disse hjemmelagde fiskekakene en helt fantastisk smak! Sammen med en enkel og god sweet chili dipp kan fiskekakene gjerne spises som en smårett i seg selv. Skal du ha dem til middag smaker de nydelig sammen med villris eller fullkornsnudler og en frisk agurksalat. Hjemmelagde fiskekaker kan fint fryses, så lag gjerne mange når du først er i gang. 4 porsjoner gir cirka 14 fiskekaker.
Ingredienser
Fiskekaker
Sweet chili dipp
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Fiskekaker
1. Skjær fiskefiletene i biter og kjør raskt i en foodprosessor med kniver.
2. Skrell og rens grønnsakene og del dem i grove biter. Tilsett chili, hvitløk, ingefær, koriander, vårløk, egg, limesaft, limeskall, salt og pepper i foodprosessoren med fisk i.
3. Kjør til alt er blandet og farsen lar seg forme. Pulsfunksjonen gir god kontroll slik at du får ønsket konsistens.
Tips!
Prøvestek en liten fiskekake for å se om du bør smake til farsen med mer lime, krydder eller salt.
5. Fukt hendene med kaldt vann og form fiskekaker som er cirka 5 cm i diameter og 1,5 cm tykke. Vannet gjør at farsen ikke kleber på hendene. Sett fiskekakene i kjøleskapet i 10 minutter før steking. Det gjør at farsen blir fastere og fiskekakene blir enklere å steke.
6. Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på middels sterk varme.
7. Stek fiskekakene i cirka 5 minutter på hver side.
Kommentarer