Vil du ha varm havregrøt i en fei, kan du enkelt tilberede grøten i mikrobølgeovnen. Da minimerer du også oppvasken. Du kan med fordel spise havregrøt hver dag. Havre er en kilde til betaglukan, en type kostfiber som har vist seg å bidra til å opprettholde normale kolesterolverdier. Du kan variere denne grøten ved å bruke andre typer av bær eller frukt, for eksempel persimon, appelsin, fiken, pære eller banan.

Kommentarer

  • raul

    Drit god og enkel og lage

  • emmanuelle

    Veldig god til frokost lunsj og etter skolen mat👍👍👍

    • patricia

      Hei Marie! Så fint å høre at du setter pris på havregrøten. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • lavern

    God oppskrift. Godt å lage etter trening.

    • solon.thompson

      Godt å høre at denne faller i smak hos deg, Samuel! Takk skal du ha, og kos deg med havregrøten 🙂

  • hershel.kuhn

    passer meg utmerket og brrrruker dyp papptalerken og det funker for meg og slipper oppvasken

    • lisette.smitham

      Håper det smaker, Even! 😊

  • rodolfo

    Skal prøve dette• mangler mange næringsstoffer🥲 tenker dette er godt, med bær og honning

    • marcus.kris

      Hei Inger! Så hyggelig å høre at du inspireres av oppskriften vår! Ja, vi kan bekrefte at grøten er veldig god med bær og honning. Lykke til! 🙂

  • devin_wolff

    900w 1min 30sec x2 1dl havre 2dl vann litt salt

    • dawn_hansen

      Håper det smaker, Terje! Takk for oppskrift, og god sommer! 🙂

  • ewald.greenfelder

    Denne skal prøves 😊

    • enola_bradtke

      Godt å høre at grøten frister, Arve! Takk skal du ha, og lykke til! 🙂

  • abbey

    Den va nu veldig fin.
    Grøta smakte veldig så godt og oppskrifta va nu svært god

    • selmer_crist

      Så nydelig å høre at grøten falt i smak, Torgeir! Kos deg med matlagingen 😊

  • tara

    Hva er makroene ved 1 porsjon?

    • pansy

      Hei Kristoffer! Vi vil gjerne hjelpe deg, men er usikre på hva du spør om. Kan du forklare nærmere? 😊

      • johnnie

        Han lurer på hva næringsinnholdet er, spesifikt makronæringsstoffene, protein, karb og fett 🙂

        • declan

          Takk for svar, Niclas! Vi skal undersøke med vår ernæringsekspert, og komme tilbake med svaret. Ha en fin tirsdag videre! 🙂

    • domenica

      Hei! Vår ernæringsekspert skriver: Denne oppskriften gir 380 kcal. Havregrøt utgjør henholdsvis 220 kcal og peanøttsmør 110 kcal av dette.

      Oppskriften med oppgitt topping gir 17, 2 protein, 46 g karbohydrat, hvordan 8 g fiber, 13 g fett, hvorav 8,5 g umettet fett. Jern gir 2,2 mg (dagsbehov for kvinner er 15 mg) og kalsium 300 mg (dagsbehov kvinner og menn er 800 mg). Lykke til! 😊

  • dahlia.upton

    Bruker havregrøt med vann, men blir dårlig i magen. Har fått tips om å bløtlegge gryna over natta. Hvor mye væske skal jeg da bruke til 1 dl gryn

    • jeanie_johnson

      Hei Solveig! Bruk like deler gryn og vann når du bløtlegger over natten. Lykke til! 🙂

  • wilford.muller

    Jeg elsker denne oppskriften

    • bret

      Godt å høre at den faller i smak, Louise! Takk skal du ha, og god frokost til deg 🙂

  • savion

    Hvor lang til tar det og lage det. Tenkte og lage det til kveldsmat om det ikke tok lang tid.

    • javonte.bailey

      Den ser foresten veldig god ut!!!!

    • eldon.ondricka

      Hei Sofie! Denne grøten tar det 5 min å lage. Det står øverst i oppskriften. Lykke til! 🙂

  • hillary.okuneva

    Går det an å bruke vann isteden for melk??

    • elroy

      Ja, du kan gjerne erstatte melken med vann. Lykke til, Herman! 🙂

  • yvonne_oreilly

    Jeg følgte oppskriften til slutt smaker det kjempebra. Anbefales på det sterkeste👍🤩

    • naomie_schmeler

      Hyggelig å høre, Emil! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med grøten 🙂

  • al

    Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke med den kokte over totalt andre runde😢

    • clara

      Hei Gudmund! Det var leit å høre at grøten ikke ble vellykket. Kanskje din mikrobølgeovn er så kraftig på full effekt at du må korte ned tiden? Istedenfor 1-2 minutter kan du prøve i et halvt minutt x 2, og se hvordan det går. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • dorris

        Hei! Jeg har spist microkokt grøt i mange år til frokost. Vann i stedet for melk, melkeallergiker. Bruker nest laveste styrke, samt ca 3 min koketid. Ikke røring underveis. Funker bra! Kokte over jeg også, til å begynne med.

        • brannon.abbott

          Hei Marit Henny! Takk for tipset! Microbølgeovner er litt forskjellige, så godt å høre at du har funnet en koketid som fungerer bra og at grøten smaker! 🙂

      • euna.simonis

        Lurt å bruke en liten bakebolle for å unngå søl. Jeg bruker i tillegg lokk som er beregnet på mikro . Jeg må alltid koke lengre enn det står på oppskriften, men det er nok pga dårlig mikro ovn.

        • drake

          Hei Sissel! Takk for gode innspill, og lykke til med grøten! 🙂

    • johan_effertz

      Du må stå det og kontrollere det snu ned varmen.

  • carlotta

    Kan man bruke ovn istedet

  • izaiah

    Veldedig bra og enkel oppskrift

    • jada.ruecker

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Lydia 😊

      • catherine

        Kjempegod havregrøt😃

        • dave

          Så hyggelig at den falt i smak, Alessandra! 🙂

  • rowland_hyatt

    Skal dette være en spøk eller? dette ble ikke havregrøt men havresuppe

    • vince.rohan

      Det var leit å høre, William! Jeg har justert ned mengden melk i oppskriften med 0,5 dl, det skal være riktigere. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette.

    • ray

      Ver litt grein a

      • hildegard.sporer

        William

        • austin.kihn

          😂😂😂😂