Grove hamburgerbrød
Disse grove hamburgerbrødene er luftige og fulle av god smak. De er rike på fiber og gir en metthet som varer. Oppskriften gir cirka 10 hamburgerbrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha grovmalt sammalt hvetemel, finmalt sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle.
2. Tilsett vann og Vita hjertego´ Optimal olje og elt deigen i cirka 10 minutter til den er smidig og slipper bollen lett.
3. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast i 30 minutter. Ved å fukte kjøkkenhåndkledet unngår du at deigen tørker ut under heving.
4. Velt deigen ut på kjøkkenbenken med litt mel og kna ut luften. Form deigen til en pølse og del den i 10 emner.
5. Form emnene til runde brød, trykk dem litt flate og sett dem på en stekeplate med bakepapir.
6. La hamburgerbrødene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.
7. Varm opp ovnen til 200 grader.
8. Pensle brødene med melk og dryss over sesamfrø.
9. Stek hamburgerbrødene på midterste rille i ca. 15 minutter.
10. Avkjøl hamburgerbrødene på en rist før servering.
Kommentarer