Grov gulrotkake med lett kremostglasur
I denne oppskriften har vi brukt fullkornsmel og langt mindre sukker enn i vanlige gulrotkaker. Gulrøttene gjør at kaken likevel blir saftig og sødmefull. Perfekt når du har lyst på noe ekstra godt i hverdagen! Denne kaken også helt super å ta med i tursekken, men da kan det være lurt å droppe glasuren.
Ingredienser
Gulrotkake
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Gulrotkake
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en brødform på 1,5 liter med bakepapir.
2. Pisk egg og brunt sukker til luftig eggedosis, det tar 3 til 5 minutter på høy hastighet.
3. Bland det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.
4. Vend til slutt inn olje, revet gulrot, rosiner og hakkede nøtter.
5. Hell røren over i den bakepapirkledde brødformen.
6. Stek på rist midt i ovnen, i 35 til 45 minutter. Stikk med en kakepinne mot slutten av steketiden for å sjekke at gulrotkaken er ferdig stekt.
7. Avkjøles på rist før kaken løftes ut av formen.
Strever med å finne oster med bare 10% fett. Finnes de – utenom gamalost frå Vik??
Hei Marit! Både gammelost, pultost og cottage cheese er gode eksempler på oster med mindre enn 10 prosent fett. I tillegg finnes også noen lettvarianter av de tradisjonelle gulostene i denne kategorien. Lykke til! 🙂
Jeg kan vel bruke spelt i stedet for fullkornshvetemel?
Hei Eirin! Ja, det kan du. Hvis du får tak i sammalt speltmel er det en god erstatning for fullkornshvetemel. Lykke til! 🙂
Går fint å bytte ut sukker med Sukrin, så blir kaken enda sunnere😊
Takk for tipset, Anne-Mette! 🙂