Grønnkålsuppe med grønnkålchips
Både suppe og chips er en super måte å få i seg den vitaminrike grønnkålen på. Grønnkål gir oss blant annet vitamin A, som er viktig for synet, og vitamin E som er viktig for celler og vev. En porsjon grønnkålsuppe med chips dekker i tillegg hele dagsbehovet for vitamin C, som kroppen vår trenger for å kunne ta opp jern fra andre matvarer. I Norge er grønnkålen i sesong fra juni og helt til desember. Prøv denne enkle varianten som du kan lage på bare 20 minutter. Server gjerne med grovt brød og myk margarin.
Ingredienser
Grønnkålchips
Grønnkålsuppe
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Grønnkålchips
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stilken.
3. Ha grønnkålen i en bolle sammen med Vita hjertego’ Optimal olje og salt. Kna oljen godt inn i grønnkålen. Ved å kna grønnkålen godt unngår du at den blir seig under steking.
4. Legg grønnkålbladene på en stekeplate med bakepapir. Stek på midterste rille i ovnen i cirka 8 minutter, til de er gylne og sprø.
5. Avkjøl grønnkålchipsen på rist og server med grønnkålsuppen.
Grønnkålsuppe
1. Grovhakk grønnkålbladene og løken.
2. Varm opp en kjele på middels varme med Vita hjertego´ Flytende. Tilsett løken og la den frese til den er myk, men ikke brunet.
3. Ha i grønnsaksbuljong og grønnkål. Kok opp og la det småkoke til grønnkålen er mør, cirka 10 minutter.
4. Tilsett yoghurten helt til slutt og smak til med salt og pepper.
5. Mos suppen med en stavmikser til du har en jevn og kremet grønnkålsuppe.
Kommentarer