Grønnkålsalat med feta og granateple
Du har kanskje hørt at grønnkål er noe av det sunneste du kan spise. Og det er helt riktig. Denne mørkegrønne bladgrønnsaken er nemlig full av vitaminer, mineraler og kostfiber. Skal du spise den rå, som i denne salaten, er det lurt å massere grønnkålbladene med olje eller dressing. Dette gjør at den bitre smaken reduseres og bladene blir mindre stive. Salaten kan spise som en rett i seg selv eller serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller kylling.
Ingredienser
Dressing
Grønnkålsalat
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Dressing
Grønnkålsalat
1. Skyll og tørk grønnkålbladene. Fjern grove stilker og bladnerver, og riv bladene i mindre biter.
2. Hell dressingen over grønnkålen og masser alt sammen med fingrene i noen minutter. Massasjen gjør salatbladene mykere og smaken mindre bitter.
3. Rist mandelskiver i en tørr stekepanne på middels sterk varme, til de begynner å få litt farge.
4. Del granateplet i to og rens ut kjernene.
5. Skjær løken i tynne skiver og del fetaosten i terninger. Bland sammen med salaten.
6. Dryss over ristede mandelskiver og granateplekjerner før servering.
Kommentarer