Fyldig rødbetsuppe
Denne rødbetsuppen er en fargerik næringsbombe som passer perfekt når du trenger litt energi og varme i vintermørket. Rødbeten er rik på kostfiber og folat. Topp den med litt lett creme fraiche, og du får et sunt og mettende måltid.
Ingredienser
Frisk timian
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk. Skrell rødbeten og del den i terninger på cirka 2×2 centimeter. Bruk gjerne hansker dersom du vil unngå å få farge på hendene.
2. Varm opp en kjele på middels høy varme med Vita hjertego’ Flytende. Ha i løk og hvitløk, og stek til løken er myk, men ikke brunet.
3. Tilsett rødbetterningene og la det frese i 2 minutter til. Hell over grønnsaksbuljongen og kok opp. La det småkoke med lokk i 30 minutter, eller til rødbeten er mør.
4. Bruk en stavmikser eller blender og mos suppen til den er glatt. Smak til med salt og pepper.
5. Server suppen med litt lett creme fraiche og litt frisk timian.
Kommentarer