Fiskegrateng med laks
Prøv en ny og smakfull vri på den klassiske fiskegratengen! Med laks, grønnsaker og fullkornsmakaroni har du en smakfull middag rik på fiber og umettet fett. Laksegratengen kan enkelt varieres ved å bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet. Purre, blomkål, gulrot og sellerirot, for eksempel, smaker også nydelig i denne retten.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok opp lettsaltet vann og kok fullkornsmakaroni som anvist på pakningen.
2. Sett ovnen på 190 grader varmluft. Smør en stor ildfast form med litt Vita hjertego’ Flytende.
3. Del brokkolien i små buketter og kok sammen med pastaen de siste 2 minuttene. Hell av kokevannet og fordel makaroni og brokkoli utover i den ildfaste formen.
4. Ha Vita hjertego’ Flytende i en kasserolle på middels sterk varme. Rør inn melet.
5. Spe melblandingen med melk i flere omganger, 0,5-1 desiliter av gangen. Rør hele tiden slik at sausen er klumpfri før du tilsetter mer melk.
6. Kok opp og la sausen koke forsiktig i 3-4 minutter slik at melsmaken forsvinner.
7. Skill eggene og visp eggeplommene inn i sausen sammen med crème fraîche.
8. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
9. Skjær laksen i cirka 2 cm store terninger og legg på pastaen. Dryss over de frosne ertene.
10. Hell over sausen og bland sammen slik at sausen også kommer nedover i gratengen. Dryss til slutt på et jevnt lag med brødrasp/strøkavring.
11. Stek fiskegratengen på nederste rille i 20-25 minutter, til gratengen er ferdig og toppen har fått litt farge.
Kommentarer