Eplechips med kanel
Nå bugner det av norske epler i både hagen og butikken, og da gjelder det å benytte muligheten til å lage noe godt. Disse knasende sprø og søte eplechipsene er kjempegode som snacks, som topping på grøten, som ekstra energi på fjellturen eller som tilbehør til middag med litt spicy krydder på.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 90 grader.
2. Vask eplene og fjern kjernen.
3. Del eplene i tynne skiver på cirka 2 mm med en mandolin, en ostehøvel eller en skarp kniv. Det er viktig at skivene blir så tynne som mulig, slik at de blir sprø.
4. Ha Vita hjertego’ Flytende og kanel i en liten bolle og rør om.
5. Dekk en stekeplate med bakepapir.
6. Legg epleskivene tett i tett på stekeplaten, og pensle dem med et tynt lag av kanelblandingen. Det er viktig at hver skive ikke får for tykt lag, da vil de ikke bli sprø.
7. Eplechipsene stekes på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter på den ene siden. Snu deretter eplechipsene og stek dem i ytterligere 30 minutter til de er gylne og sprø.
8. Eplechipsene kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 6 måneder.
Tips!
Du kan bytte ut kanel med kardemomme eller med chili og urter dersom du vil servere dem som tilbehør til middagen.
Kommentarer