Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen
Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe med masse tomater – som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell løk og hvitløk.
2. Kutt løken i terninger.
3. Finn frem en stor gryte.
4. Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter. Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.
5. Tilsett i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater i gryten sammen med løken. Kjør det glatt med en stavmikser.
6. Tilsett buljong og la suppen putre i ca. 10 minutter før servering.
Tips!
Bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt.
vi har mat og helse. vi gleder oss mye til og lage dette.
Hei! Så hyggelig å høre at dere vil bruke oppskriften i mat og helse-faget på skolen. Lykke til, håper det smaker! 🙂