Enkel grønn ertesuppe med crème fraîche og kyllingbacon
Enkel
20 min
Smakfull, fyldig grønn ertesuppe med masse erter. Topp den med crème fraîche eller kyllingbacon for mer smak. Perfekt hverdagsmat.
Ingredienser
4 porsjon
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
600 gram frosne erter
5 dl vann
1 terning kyllingbuljong
1 ss sitronsaft
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Optimal olje
Vita hjertego’ Optimal er en ideell blanding av blanding av raps-, solsikke- og olivenolje. Rapso… Les mer
Slik gjør du
1. Del løken og hvitløken i grove biter og ha de over i en kjele.
2. Surr løk og hvitløk i olje til de er gylne i fargen. Løken skal bli myk, men ikke brun.
3. Ha i de frosne ertene, vann og buljongterning. Sett på lokk og la det koke opp.
4. Ta kjelen til side og kjør suppen glatt med stavmikser.
5. Tilsett sitronsaft og sett kjelen tilbake på komfyren.
6. Hold suppen varm mens du smaker til med salt og pepper før du serverer.
Tips!
Server gjerne suppen toppet med crème fraîche blandet med hakket mynte og/eller kyllingbacon.
Kommentarer