Denne friske og lett syrlige bringebærkaken egner seg særdeles godt som en lett dessert eller som en litt sunnere kake når du får venner på besøk. Kakebunnen er laget med havregryn som gir deg mye fiber, mens fromasjfyllet er laget med mager og kesam, lite sukker og masse bringebær. Kaken kan enkelt gjøres glutenfri ved å velge glutenfrie havregryn.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

300 gram havregryn
10 stk små dadler

Kakefyll

10 plater gelatin
300 gram frosne eller ferske bringebær
0.5 dl vann
6 dl mager kesam
200 gram yoghurt naturell
100 gram sukker
2 ts vaniljesukker

Pynt

125 gram bringebær
Litt sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer

Kommentarer

  • isom_wilderman

    Veldig god kake!!!😉

  • brandon.jerde

    Kan kaken fryses

    • wade_marks

      Hei, Synøve 🙂 Denne ville jeg nok ikke satt fryseren, da konsistensen kan endre seg og bærene kan bli vasne. Ha en fin dag videre!

  • lorenzo

    Hvis jeg ikke tåler dadler, hva kan jeg bruke istedet?

    • stacy

      Hei Bente, dadler kan erstattes med sukker eller annet søtningsmiddel, som for eksempel sukrin, om du ønsker å beholde den litt sunnere profilen på kaken. Håper den faller i smak 🙂

  • abraham

    Graden i ovnen ? Hvor mange grader ??

    • laron

      Hei Zhaleh! Denne kaken lager seg kaldt, så den skal ikke i ovnen, men i kjøleskap. God helg 😊

  • faustino_rempel

    Funka ikke med gelatinen som skulle bløtes i kaldt vann, for så i varmtvann – ble bare klumper. Og bunnen krevde mer enn 3 ss vita olje hang ikke i sammen. Et bedrøvelig foretak! Spør du meg. Fløt utover kakefatet etter 4 timers tid i kjøleskapet!@

    • zoie

      Trodde ikke flytende smør ville stivne?? Må vel smelte hardt smør for å få riktig effekt.

    • doris

      Helt enig!! Dette ble bare tull

  • austyn_koepp

    Havre er da faktisk glutenfri