Byggrynsgrøt – steg for steg
Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt for alle som liker grøt til frokost eller lunsj. I likhet med havre er byggryn en kilde til betaglukaner, som har vist seg å ha en gunstig effekt på kolesterolet. Det viktigste å huske på når man skal lage byggrynsgrøt er at byggrynene må bløtlegges før du koker dem sammen med melk. Det krever litt ekstra planlegging, men husker du å bløtlegge grynene om kvelden er de klare til bruk om morgenen.
Ingredienser
Forslag til topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Mål opp ønsket mengde byggryn. Før bløtlegging er grynene ganske tørre og harde.
2. Bløtlegg byggrynene i kaldt vann i minst 2 timer, eller natten over. Dette gjør at de sveller og blir mykere.
3. Hell av overflødig vann og ha byggrynene i en kasserolle, gjerne med slippbelegg, som teflon.
4. Hell over melk og kok opp under omrøring.
5. Senk temperaturen og la grøten småkoke i cirka 30 minutter. Rør jevnlig slik at ikke grøten brenner seg fast.
6. Når koketiden nærmer seg slutten samler alt seg og begynner å ligne på grøt.
7. Smak til med litt salt og server med Vita hjertego’ margarin, kanel og friske bær.
Kommentarer