Blåskjellsuppe med kokosmelk
Denne smaksrike blåskjellsuppen med rød curry og kokosmelk er rask og lettvint å servere i hyggelige vennelag eller når du vil lage noe godt til deg selv. Med lett kokosmelk får suppen et lavere innhold av mettet fett, uten at det går utover den deilige smaken. Mange forbinder blåskjell med kosemat, men visste du at blåskjell også er godt for kroppen? De er rike på proteiner, inneholder omega-3, og 100 gram inneholder nesten hele dagsbehovet for jern. Enkle å tilberede er de også, bare følg guiden under her.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Start med å skylle alle blåskjellene grundig i kaldt vann og skrubb bort eventuelle tråder som henger fast på skjellene.
2. Sjekk deretter blåskjellene. De som er lukket kan du bruke. Kast skjell som er knust og skjell som ikke vil lukke seg.
3. Ha Vita hjertego’ i en stor gryte på middels sterk varme. Tilsett løk og hvitløk og la det surre 2-3 minutter under omrøring.
4. Tilsett rød curry og revet ingefær. Rør om og la alt surre videre i 1 minutt.
Tips!
Styrken på currypasten varierer veldig fra merke til merke, så det er lurt å tilsette litt og litt til du finner den styrken du vil ha på suppen.
6. Skrell gulrøttene og skjær i tynne strimler, cirka 3-4 cm lange. Ha i gryten og hell over grønnsakbuljong.
7. Kok opp og ha i blåskjellene. La skjellene dampe under lokk i cirka 5 minutter, til de har åpnet seg. Rist på gryten av og til. Kast alle skjell som ikke åpner seg.
8. Hell over kokosmelken, rør forsiktig inn og gi suppen et raskt oppkok.
9. Server blåskjellsuppen med vårløk, sukkererter delt i to, limebåter og fersk koriander.
Tips!
Sjekk alltid blåskjellvarselet om du skal plukke blåskjellene selv: https://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/
Kommentarer