Bananpannekaker
Enkel oppskrift på luftige bananpannekaker med havre og egg. I denne oppskriften har vi stivpisket eggehvitene slik at pannekakene blir ekstra luftige, men om du har dårlig tid kan du sløyfe dette steget. En super oppskrift når du vil ha noe sunt og godt til frokost. Forresten: Visste du at en banan inneholder nesten 40% av anbefalt inntak for vitamin B6. Dette vitaminet er spesielt viktig for omsetningen av protein i kroppen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
2. Ha bananer, melk, havregryn, eggeplommer, salt og bakepulver i en bolle. Bruk en stavmikser til å blande det sammen.
3. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i røren. Dette gjør pannekakene luftige og fine.
4. Varm en stekepanne og ha i litt Vita hjertego’ Flytende. Stek deretter små pannekaker på middels varme i 2-3 minutter per side. Du kan steke 3 pannekaker om gangen i en vanlig stekepanne.
Tips!
For ekstra smak kan du ha i litt kanel eller kardemomme.
Er det vanskelig og lage eller?
Hei Pernille Amalie! Nei, disse er ikke vanskelige å lage. Stivpiskede eggehviter krever litt visping for å få dem stive, men ellers er oppskriften enkel, lykke til! 🙂
det er bra . det er gott
Så hyggelig at pannekakene falt i smak, Ragnhild 🤩
Dette her er noe drit
Hei Sanna! Det var synd å høre. Er det noe rundt oppskriften vi kan forsøke å hjelpe med?
Pannekakene ville ikke slippe pannen når jeg skulle snu dem…. Jeg har oppi smør i panna, noen tips?
Hei Hedvig, det kan ha ha med valg av stekepanne å gjøre, for eksempel. Jernpanne kan være litt vrien med pannekakerøre, mens en panne i aluminium, stål eller teflon slipper lettere. Prøv deg også frem med temperaturen. Godt mulig at din koketopp vil trenge litt lavere varme enn middels. Lykke til 🙂
Ta smør i røra
Takk for innspillet – det er et veldig godt tips 😊