Bacalao
Denne middelhavsinspirerte gryteretten med klippfisk er rik på både proteiner, sunt fett og grønnsaker. Ikke minst er den rik på smak! I denne oppskriften har vi brukt ferdig utvannet klippfisk. Skal du bruke tørket klippfisk må den vannes ut 1-2 døgn. Bytt da vann en til to ganger per døgn for å unngå at den blir for salt. Bacalao er en rett som kan serveres både til hverdags og fest, gjerne med godt grovbrød til.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skjær klippfisken i 2-3 cm tykke stykker.
2. Rens og skrell løk og poteter. Skjær løk og poteter i 5 mm tykke skiver. Skjær paprika i ringer eller strimler.
3. Bruk en tykkbunnet gryte og legg fisk, poteter, løk og paprika lagvis.
4. Rør tomatpuré og hermetiske tomater sammen med finhakket hvitløk og chili. Hell over gryta sammen med Vita hjertego’ Optimal olje og oliven.
5. Kok opp, senk temperaturen og sett på lokk. La bacalaoen småkoke i cirka 1 time.
6. Smak til med pepper og dryss over finhakket persille rett før servering.
Jeg liker den bedre med lettsaltet torsk. Mindre «fiskesmak».
Da lager jeg alle grønnsakene først, og lar koke, så slipper jeg fiskestykkene i og bare trekker i ca. 15 minutter.
Takk for innspillet, Jorunn. Lettsaltet torsk er et godt alternativ for å få en mindre salt smak og like lettvint som du beskriver over. Bare la alt det andre koke 30-40 minutter og la fisken trekke i gryta mot slutten 😊