Avokado- og eggesalat
En enkel avokado- og eggesalat – perfekt når du vil kose deg med noe ekstra godt på brødskiven eller i wrap. Avokado og majones gir deg de umettede fettsyrene som vi trenger å spise mer av fremfor mettet fett, mens egg har et høyt innhold proteiner og en rekke vitaminer. Avokado blir lett brun, så det er best å spise salaten samme dag som den lages.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok eggene til de er hardkokte – 8-10 minutter avhengig av størrelse.
2. Mos avokado med en gaffel. Det kan godt være litt biter av avokado igjen.
3. Finhakk rødløk. Løken gir ekstra smak til salaten, men kan fint sløyfes om du ikke ønsker løk. For en mildere smak er sjalottløk et godt alternativ.
4. Bland majones, sitronsaft, rødløk og bladpersille sammen med den moste avokadoen.
5. Del eggene i terninger og bland inn med avokadoen.
6. Nytes på grovt brød, rundstykke, knekkebrød eller i en fullkornswrap.
Kommentarer