Aspargessuppe
Å lage en fristende aspargessuppe fra bunnen av er enkelt og krever få ingredienser. Dette er en klassisk forrett som også egner seg til middag. Laget med grønn asparges er den både frisk, fyldig og smakfull. Den aller beste aspargesen får du når den er i sesong fra begynnelsen av mai til slutten av juni.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skjær av cirka 2 cm nederst på aspargesen. Kutt resten i små biter og del løken i middels store biter på cirka 3×3 cm.
2. Varm opp en kjele på middels varme med Vita hjertego´ Optimal. Fres løken og aspargesbitene i 3-4 minutter. Tilsett grønnsaksbuljongen og lettmelk, og la det småkoke til aspargesen er helt mør, ca. 10 minutter.
3. Bruk en stavmikser eller en blender, og mos suppen til den er jevn og kremet.
4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kommentarer