Alt-i-ett-gryte med kylling, grønnkål og kikerter
I en alt-i-ett-gryte kokes mange gode smaker sammen til en liten smaksbombe av en gryte. Her får du en kyllinggryte med smak av kikerter, tomater, chili og grønnkål. Denne retten er perfekt om du ikke har plass til mange gryter på ovnen, eller ønsker en rask og enkel rett med minimal oppvask.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk og chili, og del kyllingbrystene i middels store biter – omtrent 2×4 cm.
2. Varm opp en gryte på middels varme med Flytende Vita hjertego’. Tilsett løken og stek til løken er myk, men ikke brunet. Ha kyllingbitene i gryten og stek videre til kyllingen er gjennomstekt.
3. Hell av vannet på kikertene. Tilsett kikerter, hakkede tomater, vann og chili. Skru ned varmen og sett på lokk. La gryten koke i ca. 20 minutter.
4. Fjern stilken på grønnkålen og kutt den opp i grove biter. Vend kålen inn i gryta og la den koke videre i 5 minutter.
5. Smak til med salt og pepper.
Kan denne fryses ned?
Ja, du kan fint fryse ned denne gryteretten, Live-Marie 😊Det er en super gryterett å ha på lur til travle hverdager. Del gjerne opp i mindre poser så går det raskere å tine opp. Lykke til 😊
Kva serverer ein ved sida? Poteter, potetmos. ris eller pasta eller brød?
Hei Kjellfrid, denne gryten har et bredt spekter av næringsstoffer og er ikke avhengig av tilbehør for at måltidet blir komplett. Når det er sagt, er det jo alltid deilig med noe til 😋 og da er det vel egentlig bare smak og behag som setter grenser. Selv synes jeg kylling- og kikertbaserte ting går godt med ris eller en frisk salat. God middag!
Hvor mange dl vann? Ser ut til å ha falt ut:)
Hei Suzanne, 1,5 dl vann er riktig 🙂