Det er ikke uten grunn at danskene velger rugbrød til leverposteien. Den lett bitre smaken av rug går nemlig perfekt sammen med en grov og krydret leverpostei, og brødet er både næringsrikt og mettende. Lag gjerne fordeigen dagen i forveien, så kan du nyte nystekt rugbrød med leverpostei til frokost. Oppskriften gir ett brød.

Ingredienser

1 porsjon

Fordeig

175 gram sammalt rug, fin
200 gram sammalt rug, grov
50 gram solsikkekjerner
20 gram linfrø
1.5 ts salt
3.5 dl vann

Hoveddeig

100 gram siktet hvetemel
1 pk tørrgjær
0.75 dl vann
2 ss mørk sirup

Produkter i oppskriften

Stryhns Pepper- og baconpostei. Foto.
Stryhn's Pepper- og baconpostei
Stryhn’s pepper- og baconpostei er en grovhakket leverpostei med bacon, krydret med cherry pepper… Les mer

Slik gjør du

Fordeig

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer