Små havrepannekaker med eple
Disse saftige og smakfulle små pannekakene av havregryn og eple er perfekte for barn i farta. De har en naturlig sødme fra eplene, metter godt og er enkle å spise med fingrene. Spis dem som de er eller dypp dem i vaniljeyoghurt eller -kesam.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og honning godt sammen i en bakebolle.
2. Skrell eplet og riv på grovt rivjern. Rør inn i eggene.
3. Bland sammen havregryn, bakepulver og salt og rør inn i det våte.
4. Smelt Soft Flora Steke og Bake og hell over røra. Bland alt sammen godt, dekk til bollen og la røra stå og svelle i 30 minutter.
5. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en stekepanne på medium sterk varme. Bruk spiseskjeer til å legge røre i pannen og forme som små pannekaker.
6. Stek pannekakene i 2 til 3 minutter på hver side.
Tips!
Om du vil ha litt ekstra smak på pannekakene kan du tilsette litt kanel eller kardemomme i røra.
Hei!
Når du skriv 4 porsjonar, kor mykje vert det til kvar person då? 🤔🙂
Hei Kirsten! Hvor mange det blir på hver person er litt avhengig av hvor store pannekaker du steker. Men lager du dem små blir det ca. 3-4 stykker på hver. Lykke til, og håper det smaker! 😊
Når du skriv «små», kor store er dei då? 🤔🙂
Ca. 7-8 cm i diameter gir fine, små pannekaker. Lykke til med matlagingen! 🙂
Hei!
Kan man ikke bake dem i muffinsformer i ovnen?
Hvis ja, så hvor mange grader trenger de til å bli godt stekt?
Mvh. Lilje
Hei Lilje! Det har vi ikke prøvd, men det skulle gå fint å steke dem i ovn. Men husk at smaken ikke blir helt den samme. Stek på 175 grader på midterste rille i ovnen. Små muffinsformer må nok stå inne i ca. 12 minutter, mens med store muffinsformer må du beregne15-20 minutter. Lykke til! 😊