Saftig speltbrød
Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak fra rug. Det passer ypperlig som matpakkebrød og kan fint fryses ned. Når du baker med spelt, er det viktig å huske at speltmel trenger mindre elting enn hvetemel, så pass på å ikke overelte brøddeigen. Til denne oppskriften trenger du en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha sammalt speltmel grovmalt, sammalt speltmel finmalt, sammalt rugmel grovmalt, tørrgjær, salt, honning og lunkent vann i en bakebolle.
2. Elt deigen på middels hastighet i cirka 5 minutter.
3. Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving. La deigen heve i 30-60 minutter, til den har doblet i størrelse.
4. Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.
5. La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
6. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
7. Stek speltbrødet på midterste rille i 50-60 minutter.
8. Ta speltbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.
9. Server speltbrødet sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Dette ble veldig saftig! Takk for oppskriften!
Så flott at oppskriften falt i smak, Grete 😊
Kjempegodt brød, og så lett å lage! Serverte det varmt med brie på, og la det andre brødet i fryseren.
Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, Siri! Godt å ha et brød på lur i fryseren ☺️
Hvordan blir det når du fryser det?Synes speltbrød blir så smuldret etter frysing
Beklager sent svar, Marit!
Det som skjer når man fryse brød er at glutenet brytes ned og dermed kan brødet oppleves som mer smulete. Anbefaler derfor at du heller fryser brødet ned i skiver for å bevare smak og konsistens på best mulig måte. Lykke til 😊
Hei
Hvor stor brødform trengs til denne oppskriften?
Hei! 2 liter passer til denne 🙂
Kjempegodt brød, men det hever ut over brødformen. Kan dette stekes i leirgryte isteden ?
Ja dette er rikelig til TO brødformer!