Dette er et luftig og saftig grovt speltbrød med sprø skorpe og god smak fra rug. Det passer ypperlig som matpakkebrød og kan fint fryses ned. Når du baker med spelt, er det viktig å huske at speltmel trenger mindre elting enn hvetemel, så pass på å ikke overelte brøddeigen. Til denne oppskriften trenger du en brødform på 2 liter.

Kommentarer

  • georgette

    Dette ble veldig saftig! Takk for oppskriften!

    • katrine_brakus

      Så flott at oppskriften falt i smak, Grete 😊

  • allison_okeefe

    Kjempegodt brød, og så lett å lage! Serverte det varmt med brie på, og la det andre brødet i fryseren.

    • hudson_wunsch

      Så hyggelig å høre at brødet falt i smak, Siri! Godt å ha et brød på lur i fryseren ☺️

  • keenan

    Hvordan blir det når du fryser det?Synes speltbrød blir så smuldret etter frysing

    • elisa

      Beklager sent svar, Marit!
      Det som skjer når man fryse brød er at glutenet brytes ned og dermed kan brødet oppleves som mer smulete. Anbefaler derfor at du heller fryser brødet ned i skiver for å bevare smak og konsistens på best mulig måte. Lykke til 😊

  • sim

    Hei
    Hvor stor brødform trengs til denne oppskriften?

    • clarissa

      Hei! 2 liter passer til denne 🙂

  • carissa.stiedemann

    Kjempegodt brød, men det hever ut over brødformen. Kan dette stekes i leirgryte isteden ?

    • tyrese

      Ja dette er rikelig til TO brødformer!