Rislapper av risgrøt
Enkel
15 min
Det er ingen grunn til å kaste restene av risgrøten, for de kan nemlig forvandles til disse nydelige rislappene. Lag dem til frokost eller kvelds og server med ditt favorittpålegg. Oppskriften gir ca. 12 lapper.
Ingredienser
1 porsjon
5 dl rester av risgrøt
3 stk egg
1 dl siktet hvetemel
3 ss sukker
1 ts bakepulver
0.5 ts kanel
0.25 ts kardemomme
Produkter i oppskriften
Soft Flora Steke og Bake
Soft Flora Steke & Bake er som navnet sier, godt egnet til både steking og baking. Den egner seg … Les mer
Slik gjør du
1. Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i en liten skål i mikrobølgeovnen.
2. Rør smeltet Soft Flora sammen med rester av risgrøt og egg i en bolle.
3. Bland sammen siktet hvetemel, sukker, bakepulver, kanel og kardemomme og rør det inn i risblandingen til du har en jevn og fin røre.
4. Varm opp en stekepanne på middels varme med Soft Flora.
5. Stek rislappene gylne, cirka 1 minutt på hver side. Legg de stekte rislappene på en rist.
6. Server rislappene med for eksempel syltetøy, rømme, vaniljekesam eller brunost.
Hvorfor skal man smelte smør i microen før disse stekes?
Her var det dessverre sneket seg inn en liten feil så vi hadde ikke fått med at smeltet Soft Flora skal røres sammen med de andre ingrediensene. Det er nå rettet opp i og oppskriften skal være oppdatert. Håper du blir fornøyd med rislappene 😊