Raske yoghurtbrød
Yoghurtbrød er superraske å lage, og de passer perfekt i matboksen. De krever hverken elting eller heving, så om en drøy halvtime kan du ha 10 rykende ferske og saftige yoghurtbrød klare på frokostbordet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 225 grader.
2. Bland sammen sammalt hvetemel, siktet hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.
3. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen, og bland med yoghurten.
4. Rør de våte ingrediensene inn med de tørre, og bland godt sammen til du har en fin og fast deig.
5. Legg bakepapir på et stekebrett.
6. Del opp deigen i 10 like store emner. Rull emnene til boller og kjevle dem flate til de er cirka 1 centimeter tykke.
7. Legg de kjevlede emnene på stekebrettet, og stek yoghurtbrødene på midterste rille i ovnen i 8 minutter.
8. Avkjøl yoghurtbrødene på en rist i fem minutter før du nyter dem med Soft Flora og godt pålegg.
Kan man bruke kefir i stedet for youghurt?
Vi har ikke forsøkt med kefir i oppskriften men ser ikke noen grunn til at ikke det burde fungere godt. Her er det bare å prøve seg litt frem. Lykke til med bakingen 😊
Kan de fryses?
Ja, det kan de! La brødene tine forsiktig i kjøleskapet eller varm kjapt opp i brødristeren dersom du har dårlig tid.
Så spennende oppskrift! Må prøves med er det mulig å evt lage deigen kvelden før å oppbevare den i kjøleskapet?
Det har vi ikke testet, men det brude gå helt fint.
Hei. Hvordan er disse å fryse?
Det burde gå helt fint.
Kan jeg bruke lett Kulturmelk mon tro?
Det er et spennende innspill 🤩Vi har ikke forsøkt kulturmelk i oppskriften men ser ikke noen grunn til at ikke det burde fungere godt. Her er det bare å prøve seg litt frem. Lykke til med bakingen 😊
Kan man gjøre dem grovere?
Vi har ikke testet det selv men kan ikke se noen grunn til at du ikke kan bytte ut fin sammalt hvete med grovere mel. Lykke til med bakingen 😊
Denne skal jeg prøve.
Så gøy at du vil prøve oppskriften! Håper brødene faller i smak😊