Eltefri minipizza med pepperoni
Disse minipizzaene er herlige munnfuller du kan dippe i tomatsaus eller rømmedressing. De er også supre som en liten overraskelse i matpakka til barna. Minipizzaene kan fint fryses og puttes rett i matboksen fra fryseren, så vil de være ferdig tint til lunsjpausen. Oppskriften gir cirka 20 minipizzaer.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk og smeltet Soft Flora i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
4. Dryss rikelig med hvetemel over kjøkkenbenken. Velt deigen ut på det melete underlaget og bruk hendene til å brette deigen fra kanten inn mot midten til den er mindre klissete og lettere å jobbe med. Tilsett litt ekstra hvetemel om du trenger det.
5. Form deigen til 20 små runde kuler og legg de på et bakepapir. Trykk kulene flate med håndflaten. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 200 grader.
7. Pensle minipizzaene med pizzasaus eller ketchup. Legg små skiver av pepperoni på deigbitene og trykk de ned i deigen.
8. Stek på midterste rille i ovnen i 10 minutter.
9. Server med tomatsaus eller rømmedipp.
Kommentarer