Lapper med smak av gulrotkake
Lapper med smak av gulrotkake – kan det bli bedre? Med modne bananer, gulrøtter og kanel, byr disse lappene på en smak som vil glede hele familien – samtidig som de metter godt! Perfekt til en sen søndagsfrokost hjemme, og som rester i matpakka dagen etter. Oppskriften gir cirka 12 lapper.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk eggene luftige i en bolle.
2. Bland forsiktig inn kulturmelk, smeltet Soft Flora, moste bananer og revet gulrot.
3. Bland alt det tørre og vend det inn i røren.
4. La røren svelle i 15 minutter.
5. Varm opp en stekepanne med Soft Flora Steke og Bake på middels høy varme, og ha litt av røren i pannen til du har 2-4 små lapper, avhengig av størrelsen på stekepannen.
6. Stek lappene gylne, cirka 1 minutt på hver side. Legg de stekte lappene på en rist.
7. Server lappene med kesam eller vaniljeyoghurt, hakkede valnøtter og et lite dryss lønnesirup.
Fullkornsmel? Av hva slags korn?
Hei Jane, bruk gjerne fullkorn av hvete her 🙂
Hei. Kan det brukes noe annet enn kulturmelk? 😊
Hei, Silje 🙂 Både melk og yoghurt naturell kan fungere vel så godt her. Håper de faller i smak!
Kan det brukes noe annet enn banan i disse?
Hei Maren, det kan du nok helt sikkert. Prøv deg gjerne frem med vaniljeyoghurt eller litt kokosmelk + et par ss havre for å gi røren tilsvarende tykkelse og sødme. Lykke til 🙂