Havrelapper
Disse havrelappene er både smakfulle, saftige og metter godt. De egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds, og smaker nydelig med søt topping som rørte bær eller salt pålegg. Oppskriften gir cirka 16 havrelapper.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha havremel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle. Du kan lage havremel selv ved å kjøre havre fint i en blender eller foodprosessor.
2. Rør sammen melk og egg i en annen bolle, og tilsett det i bollen med melblandingen.
3. Visp godt til du har en klumpfri røre. La røren svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter.
4. Varm opp en stekepanne med Soft Flora Steke og Bake på middels høy varme, og ha litt av røren i pannen til du har 4 små lapper.
5. Etter ca. 45 sekunder snur du lappene og steker de på den andre siden, til begge sider er gylne.
6. Fortsett på samme måte med resten av røren.
7. La lappene avkjøle på en rist og server de med din favorittopping!
Kommentarer
Kommentarfeltet på denne oppskriften er stengt.
Alt for mye salt i! Og for lite melk i oppskriften..
Hei Elisabeth! Tusen takk for ditt innspill om at oppskriften inneholder for lite væske. Du har helt rett! Etter å ha sjekket oppskriften nå retter vi feilen og oppdaterer med økt mengde væske. Beklager ulempene det medførte for deg, og vi håper du vil ta sjansen på å prøve igjen senere. Lykke til! 🙂
Jeg syns de ble kjempegode! Tok i litt ekstra vann og cottage cheese. Veldig saftige og gode!
Hei Silje! Så hyggelig at de falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂
Dette ble tørre brødpucker, minner mer om scones. Tilsatt mer og mer melk, uten at dette blir lapper =(
Så leit at resultatet ikke ble som forventet, Kristin. Vi har testet oppskriften flere ganger og har fått fine lapper så det er vanskelig å si hva som har gått galt. Når det er sagt så er vil havrelappene ha en annen konsistens enn vanlige lapper, men de skal jo ikke bli brødpucker 😅 Kanskje litt mindre bakepulver og et ekstra egg hadde fungert bedre hvis du bestemmer deg for å prøve igjen? Lykke til 😊
Må være feil i oppskriften. Blir en kjempe tjukk røre som man ikke kan lage lapper av.
Hei Line! Røren til disse lappene skal være ganske tykk. Vi testet oppskriften igjen nå og fikk riktig konsistens. Om du likevel synes den er altfor tykk kan du spe på med litt mer melk. At røren blir for tykk kan for eksempel skje hvis eggene er små. Håper dette var til hjelp!
De ble veldig tørre! Selv med ekstra melk og smør.
Hei Carina! Takk for tilbakemeldingen. Du er ikke den eneste som har gitt beskjed om dette og vi må kanskje ta en ekstra kikk på denne oppskriften og finne ut hvorfor havrelappene blir så tørre.
Ikke bra oppskrift
Hei Lisa! Så leit å høre at du ikke liker oppskriften. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. Vi har testet den flere ganger, og har fått fine lapper. 😊
Oi hoppsann, min feil, kommentaren kom gjennom like vel😄
Hei Shofen, ja det er klart! Vi sensurerer ikke verdifulle innspill 🙂 Ser flere sier at resultatet er tørt. Jeg tar det videre her, og hører om det kan ha kommet inn feil mengdeforhold i antall dl melk og evt Soft flora. Ha en fin ettermiddag og kveld 🙂
Siden nekter meg å skrive at de var tørre, siden det allerede er sagt i kommentarene. Huff så pinlig, tåler ikke kritikk.
Huff disse var veldig tørre:/
Disse ble dessverre veldig tørre..
Hei Cathrine, og takk for tilbakemelding! Om du skulle få lyst til å prøve igjen, tilsett gjerne litt ekstra Soft Flora (smeltet) i selve røren. Håper det hjelper 🙂
De var faktisk kjempe tørre.
Hei Nina, og tusen takk for tilbakemeldingen! Om de stekes for lenge eller på for høy varme kan en del av fukten gå ut. Håper konsistensen blir bedre neste gang, om du skulle driste deg til et nytt forsøk 🙂 🤞🏻 Ha en fin dag videre!
Må være noe feil med denne oppskriften? Knusktørr! Tok opp i både flere egg mere melk og smeltet smør for at den skulle bli mulig å røre sammen…
Fryktelig tørre