Havregrøtlapper
Neste gang du lager havregrøt bør du lage litt ekstra, slik at du får rikelig med rester til å lage havregrøtlapper. De er nydelige som kveldskos, i matpakken eller som turmat. Denne oppskriften gir ca. 10 lapper.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovnen.
2. Ha smeltet Soft Flora, melk, egg, honning, havregrøt, sammalt hvetemel og bakepulver i en bolle. Om lappene skal spises av barn under ett år kan du erstatte honningen med sukker, eller most banan.
3. Visp godt til du har en klumpfri røre. La røren svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter.
4. Varm opp en stekepanne med Soft Flora Steke og Bake på middels høy varme, og ha litt av røren i pannen til du har 2-4 små lapper, avhengig av størrelsen på stekepannen.
5. Etter ca. 45 sekunder snur du lappene og steker dem på den andre siden, til begge sider er gylne.
Tips!
La havregrøtlappene avkjøle på rist og server med din favorittopping. Syltetøy, honning, frukt eller bær smaker for eksempel veldig godt til havregrøtlapper.
Kan man bytte ut egg med noe annet? (pga egg allergi)
Jeg bruker noe som heter «No Eggs». Den pakken finner du på vanlige matforretninger.
Helsekostbutikkene har den pk. også. 🙂
https://www.allergikost.no/glutenfritt/orgran/orgran-no-egg-eggerstatning