Havreboller med rosiner
Disse luftige og saftige havrebollene med rosiner er 62% grove og inneholder mer fullkorn og mindre sukker enn hveteboller. De passer derfor godt i matpakken eller som et lite mellommåltid. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys dem ned. Oppskriften gir cirka 15 havreboller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha siktet hvetemel, havremel, sammalt hvetemel finmalt, sukker og tørrgjær i en bakebolle.
Tips!
Du kan lage havremel selv ved å kjøre havregryn fint i en blender.
3. Tilsett romtemperert melk og egg, og elt med en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 minutter.
4. Tilsett kald Soft Flora Steke & Bake i terninger, og elt blandingen godt sammen med en eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.
5. Tilsett rosinene til slutt, og elt i ca. et halvt minutt – til rosinene har blandet seg godt inn i deigen.
6. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på kjøkkenbenken i til den har doblet i størrelse, cirka 1 time. Ved å bruke et fuktig kjøkkenhåndkle unngår du at overflaten på deigen tørker ut under heving.
7. Del deigen i cirka 15 emner og trill til boller.
8. Kle et stekebrett med bakepapir, og legg havrebollene med rosiner på stekebrettet. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
9. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
10. Visp sammen egget i en bolle, og pensle bollene. Dryss over litt havregryn til slutt.
11. Stek på midterste rille i 10-15 minutter, til bollene er gjennomstekte og har en fin gyllen farge.
12. Avkjøl havrebollene på en rist før servering.
Kommentarer