Grovt langpannebrød med yoghurt og solsikkefrø
Med et langpannebrød er det enkelt å lage ferskt brød til både store og små. Dette langpannebrødet er laget med grovt mel som metter godt, og yoghurt som gjør det ekstra saftig og mykt. Oppskriften gir 1 langpannebrød.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen sammalt hvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Tilsett vann, yoghurt og honning, og elt ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 15 minutter eller til du har en glatt deig som slipper bollen.
2. Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den heve til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
3. Ha deigen over i en langpanne med bakepapir (35×25 cm) og trykk den ut i formen. Bruk en kniv eller pizzaskjærer og del deigen opp i like store deler, for eksempel 4×3.
4. Dekk til langpannen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45 minutter.
5. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
6. Pensle deigen med vann og dryss over solsikkefrø.
7. Stek langpannebrødet på midterste rille i ovnen i 25 minutter, eller til det har fått en gyllen farge.
8. La langpannebrødet hvile i 10 minutter før du serverer det rykende ferskt med ditt favorittpålegg.
Laget nettopp denne oppskriften. De ble utrolig saftige og gode. Noe av det bedre jeg har laget. Anbefales!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! ☺️